Снимка PexelsПродължават спекулациите с вируса  COVID-19. Все още няма сигурен отгговор

...
Снимка PexelsПродължават спекулациите с вируса  COVID-19. Все още няма сигурен отгговор
Коментари Харесай

Ръководителят на СЗО: Медицината не разполага с достатъчно знания за имунитета срещу COVID-19

Снимка Pexels

Продължават спекулациите с вируса  COVID-19. Все още няма сигурен отгговор има ли или не имунитет, откакто си преболедувал болестта. Отговор по тематиката дават и от Световната здравна организация. 

" Никога в историята на публичното здраве стадният имунитет не е бил употребен като тактика за реакция на огнище, камо ли на пандемия “. Това разгласи ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус на виртуален брифинг, представен от БГНЕС.

 

" Това е проблематично от научна и етична позиция ", сподели той. " Да се разреши на рисков вирус, който не разбираме изцяло, да се пусне на независимост, е просто неетично. Това не е алтернатива ", безапелационен бе ръководителят на СЗО.

По неговите думи медицината не разполага с задоволително познания за имунитета против COVID-19. Въпреки че той се създава в границите на няколко седмици, към момента не е известно какъв брой мощен се явява имунният отговор и каква е неговата дълготрайност. Той може да е друг при другите хора. Гебрейесус напомни за разнообразни случаи, когато е било записано вторично заразяване при към този момент преболедували пациенти.

 

Преди седмица от организацията изрекоха съмнение, че  с ковид. Като се има поради, че съгласно статистиката на Организация на обединените нации популацията на света сега е 7,8 милиарда души, това значи, че стотици милиони хора може би са се заразили с ковид – много повече, в сравнение с демонстрират актуалните данни, съгласно които заразяванията наброяват близо 35 милионa. Оценката на СЗО значи, че голямото болшинство от хората нямат антитела против вируса и са застрашени от заразяване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР